انواع ویزا:

آیا میدانید ویزا انواع مختلفی دارد؟ ؟مدارک لازم برای اخذ ویزا چه می باشد؟ مدت اعتبار و مدت اخذ ویزا چقدر است؟

در این مقاله ضمن احصاء انواع ویزا ، شرایط و مدارک هر کدام را شرح میدهیم:

 

  • در ابتدا مدارک مشترک برای همه ویزاها را ذکر می نمائیم:

 

  • یک قطعه عکس ۴*۳ بیومتریک(از روبرو ، بدون کلاه و عینک ، پشت زمینه سفید)
  • پرداخت هزینه صدور ویزا

 

  • اتباع خارجی (زوج) که همسر ایرانی دارد علاوه بر مدارک فوق مدارک ذیل را نیز باید ارائه نماید:

 

  • درخواست کتبی زوج
  • کپی گواهی ازدواج
  • اتباع خارجی که دارای مادر ایرانی (پدر خارجی) هستند فقط با اخذ روادید می توانند به ایران سفر نمایند و کپی سند ولادت – درخواست کتبی مادر و کپی گواهی ازدواج

 

  1. ویزای جهانگردی یا توریستی:

 

شامل ویزای افرادی که قصد بازدید از مناطق دیدنی یا آثار باستانی یا افرادی که به منظور زیارت اماکن مقدسه در شهرهای مذهبی عازم ایران می باشند.

 

  • مدارک این ویزا:

 

  • تکمیل فرم روادید
  • یک قطعه عکس ۴*۳
  • ارائه اصل گذرنامه با اعتبار بیش از ۶ ماه
  • پرداخت هزینه روادید
  • کسایی که از طریق شرکت های توریستی اقدام نموده اند شماره مجوز و تاریخ صدور مجوزدریافت شده از وزارت خارجه اعلام شده است.
  • مدت زمان لازم برای صدور روادید جهت کسایی که ارائه مدرک به بخش کنسولی ، درخواست خود را ارائه نموده اند حداقل سه هفته و برای کسایی که مجوز را از شرکت توریستی دریافت نموده اند چند روز .

 

 

  1. ویزای فرودگاهی:

 

در اجرای مصوبه هیأت وزیران به اطلاع می رساند:

به منظور تسهیل بیشتر در صدور روادید ، از تاریخ ۱/۱۲/۸۶ اتباع خارجی (به جز ده کشور آمریکا ، انگلیس ، افغانستان ، اردن ، کانادا ، عراق ، بنگلادش ، پاکستان ، کلمبیا ، سومالی ) می توانند پس از تکمیل و ارسال فرم درخواست روادید الکترونیکی و دریافت پاسخ مثبت ، به دفاتر اداره گذرنامه و روادید وزارت خارجه در فرودگاه های بین المللی ایران مراجعه و با ارائه شماره توسط مجوز روادید دوهفته ای خود را دریافت نمایند. این نوع روادید در صورت تشخیص ضرورت توسط مقامات ذیربط در نیروی انتظامی قابل تمدید حداکثر تا دو هفته دیگر.

فرودگاه هایی که به صدور این نوع ویزا تجهیز شده اند عبارتند از:

فرودگاه امام خمینی (ره) ، مهرآباد ، کیش ، قشم ، بوشهر ، تبریز ، مشهد و چابهار.

گذرنامه متقاضیان باید حداقل  شش ماهه اعتبار داشته باشد.

دارنده گذرنامه سیاسی و خدمت و خبرنگاران و گزارشگران خارجی نمی توانند از این نوع روادید استفاده کنند.

 

  1. ویزا تجاری و کنفرانس :

 

بازرگانان ، کارشناسان و متخصصین فنی و کسانی که برای مذاکرت تجاری و قصد سفر به ایران را دارند در صورت ارائه دعوت نامه از طرف شرکت تجاری (حقیقی و یا حقوقی ) خود می توانند تقاضای روادید و ورود تجاری بنمایند.

 

  • مدارک لازم جهت اخذ ویزای تجاری:
  • تکمیل فرم درخواست روادید
  • دعوتنامه از شرکت شریک تجاری یا شریک کالای ایرانی
  • یک قطعه عکس ۴*۳ بیومتریک
  • نامه درخواست روادید از طرف شرکت تجاری خارجی به عنوان سفارت ایران با تعیین اهداف و مدت سفر
  • اصل گذرنامه
  • پرداخت هزینه روادید

 

  1. ویزا تجاری ۷۲ ساعته:

 

اتباع کشورهایی که رابطه ویزایی با ایران را دارند در کشور خود دارای اجازه اقامت معتبر هستند می توانند از طریق این نوع ویزا به مدت حداکثر ۷۲ ساعت درایران اقامت داشته باشند.

 

  1. ویزا عبور (ترانزیت):

 

این ویزا جهت افرادی صادر می شود که قصد سفر به کشور ثالثی را از طریق عبور از خاک کشور ایران را دارند این افراد می توانند ظرف حداکثر ۷ روز به صورت ترانزیت از ایران عبور کنند .

 

 

 

  • مدارک لازم جهت اخذ ویزای عبوری (ترانزیت) :

 

  • تکمیل فرم درخواست روادید
  • روادید معتبر کشور مقصد
  • یک قطعه عکس ۴*۳ جدید (از روبرو ، بدون کلاه و عینک ، برقی )
  • ارائه بلیط معتبر مسافرت به کشور ثالث
  • پرداخت هزینه روادید

 

  1. ویزا برای اتباع سابق ایران: (توریستی):

اتباع سابق ایران بر اساس قانون مدنی ایران ترک تابعیت نموده اند می توانند پس از اخذ روادید به ایران سفر نمایند . متقاضیان می توانند با ارائه مدارک زیر جهت اخذ روادید اقدام نمایند.

 

  • مدارک لازم:

 

  • تکمیل فرم درخواست روادید
  • سند ترک تابعیت از کشور ایران
  • یک قطعه عکس ۴*۳ جدید (از روبرو ، بدون کلاه و عینک ، برقی )
  • درخواست کتبی متقاضی روادید
  • اصل گذرنامه باید حداقل ۶ ماه اعتبار داشته باشد.
  • پرداخت هزینه روادید

 

  1. ویزا با اجازه کار :

 

روادید کوتاه مدت ماهه که برای جستجوی کار برای افراد متقاضی کار صادر می شود.

 

  1. ویزا تحصیلی یا دانشجویی:

 

مدت این روادید بسته به مدت تحصیل شخص متقاضی دارد.

 

  1. ویزا سیاسی :

 

۱۰٫ویزا خدمت:

 

۱۱٫ویزا نمایندگی ها ایران در خارج از کشور:

 

  • پس از دریافت درخواست و تکمیل فرم مربوطه پس از انجام تشریفات مربوطه اقدام مقتضی به عمل می آید.

 

 

 

  1. ویزا چند بار ورود (مولتی پل):

 

شما امکان ورود و خروج متعدد به کشورهای صادر کننده ویزا را در طی مدت اعتبار ویزا خواهید داشت.

 

  1. ویزای یک بار ورود:

شما تنها اجازه یک بار ورود به آن کشور را می دهند. و با خروج شما از آن کشور ، این ویزا باطل می شود.

 

  • انواع ویزاها از نظر شرایط و محل صدور:

 

  1. ویزای بدو ورود:

 

ویزایی هنگام ورود به کشور مقصد برایتان صادر می شود.

 

  1. ویزای معمولی:

 

ویزایی که باید قبل از سفر توسط سفارتخانه کشور مربوطه دریافت کرده باشید.

 

  • چند اصطلاحات در گذرنامه:

 

  • حرف R: به معنای گذرنامه معمولی regular passport:
  • حرف C: به معنای طبقه یا همان نوع روادید را مشخص می کند با هدف از مسافرت خود کنترل نمایید.
  • حرف M: نشان دهنده این نکته است که شما دارای روادید چند بار ورود (Multiple time) به ایالات متحده هستید. اگر در اینجا عددی وجود دارد شما به تعداد آن دفعات می توانید وارد خاک ایالات متحده شوید.
  • کلمه Annotation: ممکن است شامل اطلاعات اضافی درباره روادید شما باشد این مورد مشخص کننده شمارهsevis   و نام محل تحصیل شا می باشد.

عبارت (Expiration): آخرین روزی را نشان می دهد که شما می توانید وارد ایالات متحده شوید. این تاریخ ارتباطی با مدت زمانی که ممکن است شما در ایالات متحده اقامت کنید ندارد.

 

تهیه و تنظیم: سمیه فلسفی

 

 

 

 

2 پاسخ
  1. مجید صحرایی گفته:

    سلام
    مجید صحرایی هستم وکیل دادگستری
    میخواستم بدونم برای جذب کارآموز فراخوان می دهید. ما چگونه باید از فراخوان شما مطلع شویم با سپاس

    پاسخ
    • mie.editor2 گفته:

      با سلام و عرض احترام. با عضویت در کانال تلگرام ما (بر روی لگوی تلگرام در سایت ما کلیک نمایید) می توانید از ریز اخبار مربوطه اطلاعات کسب نمایید.

      پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.